Gå til sideindhold
Logo for GuldborgUng med teksten: GuldborgUng og 3 silhuetter af unge mennesker, der kommer med de holder i hånd - 2 piger og i midten en dreng.

GBS AQUA-kursus

I Guldborgsund er vi omgivet af helt fantastisk natur. Ikke mindst de mange kilometer kystlinje, der kalder på aktiviteter på, ved og i vandet.


For, at du, som ansat på en folkeskole i Guldborgsund kommune, kan tage børn og unge med på vandet, fx sejle i kano, SUP eller badning mm., skal du have gennemgået dette kursus. Kurset er ikke fuldkomment, men giver indblik i love og regler der skal følges ved vandaktiviteter i Guldborgsund kommunes regi, samt har fokus på egne evner og meget basal førstehjælp.

Kurset har til formål at skabe opmærksomhed omkring de forhold, du bør forholde dig til forud for vandaktiviteter.


Kurset indeholder dele af førstehjælp, der er relevant for færden på og i havet, men bør suppleres med et decideret førstehjælpsforløb. Efter dette kurset får du bevis for deltagelse. Det er gældende i 3 år og skal derefter fornyes, hvis du fortsat ønsker at have aktiviteter på vandet.

Har du som medarbejder tilsynsopgave i forbindelse med svømmeundervisning i en folkeskole, kan du med et tillæg opnå godkendelse til opsyn af elever i svømmehal.


Kurset afvikles i prioden 15.05 - 01.10, og kun hvis vandtemperaturen er over 15 grader.

KURSUSINDHOLD
Kurset er delt op i 4 emner:


Egne evner:
Øvelser i og på vandet eks. svømning i åbent farvand mm.


Basal førstehjælp:
Træning i førstehjælp ved ulykker på og i vandet


Redning:
Dialog om forhold forud for redning, egen redning i kano, redning af 
andre/bugsering af dukke mm.


Bestemmelser og sikkerhedsinstruks:

Regler for at tage børn og unge med på vandet, både fra Søfartsstyrelsen og Guldborgsund kommune, sikkerhedsinstruks, vejrudsigter og beredskabsplan mm.

 

Kurset udløser bevis, der er gældende på tværs af kommunens folkeskoler. Dette sendes via mail umiddelbart efter kurset. 


PROGRAM OG YDERLIGERE INFORMATION

For spørgsmål, information om deltaljeret program, påklædning og pris m.m. - kontakt Michael Jensen på telefon 25 18 03 15.

 

TILMELDING

Tilmelding til kurset skal ligeledes ske til Michael Jensen på mije@guldborgsund.dk. Kurset afvikles, når der er tilmeldinger til det (6 deltagere). Du får tilsendt yderligere materiale efter tilmelding.  Senest opdateret 26.10.2023 11:11 af RJ
Apricore logo