Gå til sideindhold
Logo for GuldborgUng med teksten: GuldborgUng og 3 silhuetter af unge mennesker, der kommer med de holder i hånd - 2 piger og i midten en dreng.

FAQ

 

 

Skal jeg have førstehjælpskursus for at få knallertkørekort?

Ja, når du tilmelder dig knallertundervisning, tilmelder du dig automatisk til førstehjælpsdelen. Det bliver du indkaldt til, inden knallertundervisningen starter.

 

Må jeg have fravær til noget af undervisningen?

Nej, du skal deltage i hele undervisningsforløbet - både til førstehjælp, teoriundervisningen og til den praktiske undervisning. Du skal gennemføre hele undervisningen på det samme hold. Du kan derfor ikke hoppe med på et andet hold, hvis du mangler nogle undervisningsdage.

 

Bliver du syg eller forhindret i løbet af undervisningsforløbet, tæller det også som fravær og du kan ikke gennemføre holdet. Du skal derfor tilmeldes et nyt hold inkl. indbetaling af nyt gebyr, før du kan tildeles en ny plads.

 

Når du får tilsendt holdoversigten er det derfor vigtig, at du sikrer dig, at du kan deltage i ALLE undervisningsdagene. Hvis det ikke er tilfældet, så kontakt os, så vi sammen kan finde et andet hold, der passer bedre.

 

Hvad koster det?

Prisen er kr. 785,- og det er inkl. knallertundervisning og førstehjælp. Udebliver du fra undervisningen eller springer du fra midt i forløbet, bliver pengene ikke refunderet.

 

Hvornår skal jeg tilmelde mig?

Tilmeld dig i god tid. Du kan tilmelde dig fra du er fyldt 14 år. Jo tidligere du gør det, jo bedre mulighed har vi for at planlægge holdene bedst muligt.  Husk, at du først er tilmeldt, når du har betalt.

 

Hvornår er der hold?

Der planlægges hold alt efter, hvor mange der er tilmeldt ventelisten.

Der planlægges normalt 6 knallerthold i perioden august-november og 6 knallerthold i marts-juni. Alt efter om der er flere/færre tilmeldt ventelisten tilrettes antallet af hold.

 

Hvor vil undervisningen foregå?

Førstehjælp og teoriundervisning foregår i Ungdomsskolens lokaler på Thorsensvej 11, Bygning A, 2. sal, 4800 Nykøbing F. Praktisk undervisning vil foregå dels på manøvrebane i Stubberup og dels i trafikken i Nykøbing F.

 

Hvor skal jeg til prøve?

Teoriprøven vil foregå i undervisningslokalet. Den praktiske prøve vil foregå fra Thorsensvej 11, Nykøbing F.

 

Hvad hvis jeg dumper?

Hvis du dumper til teoriprøven eller den praktiske prøve, kan du gå op til en ny prøve – typisk samme dag/i forlængelse af den første prøve. Dette koster som udgangspunkt kr. 230,-. Dumper du 2. gang, skal du starte forfra på et hold igen med ny indbetaling osv.

 

Hvad sker der, når jeg har bestået?

Når du har bestået teoriprøven og den praktiske prøve, vil du modtage dit kørekort med posten. Dette er gyldigt fra den dag du fylder 15 år.

 

Er traktorkørekort også gyldigt som knallertkørekort?

Nej, efter den 19. januar 2013 gælder et traktorkørekort ikke længere til knallertkørsel. De to kørekort skal tages separat. Senest opdateret 03.04.2024 08:47 af RJ
Apricore logo